e
Banner

Etiketler: arif badur



Hava kargo büyümeyi transit geçemiyor!


Yayın: 19-02-2013
Kategori: Havayolu

Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, son yıllarda Türkiye’de en fazla gelişen taşıma modu olan hava kargonun, aynı ilerlemeyi büyük bir potansiyel barındıran transit kargoda gösteremediğine dikkat çekiyor. “Maalesef ülke dinamiklerimiz içinde transit kargoya serbestlik sağlayamıyor ve böylesine bir ekonomik değeri baltalıyoruz” diyen Badur, gerekli önlemler alınmazsa potansiyelin Azerbaycan ve Kazakistan gibi komşu ülkelere kaptırılabileceğini düşünüyor.





Avrupa pazarını besliyor ve bu pazardan besleniyoruz



Haziran 2013 itibariyle 13. yılına girecek olan Reibel Taşımacılık, Türk lojistik sektörünün güvenilir ortaklarından biri olarak gerek Avrupa gerekse Orta Doğu, Rusya ve CIS ülkelerine yönelik lojistik hizmetler sunuyor.




UTİKAD’dan ‘KDV İstisnası’na iki önemli çözüm önerisi


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Lojistik

UTİKAD, taşıma işleri organizatörlerinin kabusu haline gelen “KDV istisnası” sorununun kökten çözümü için “Yeni KDV Tebliği”nde iki önemli değişiklik bekliyor: KDV istisna beyanı sırasında, ağır iş yükü ve zaman kaybı yaratan evrakların gözden geçirilmesi ve lojistik firmalarının kendi bünyelerinde üretilen evraklar yerine, başka muhataplardan temini zorunlu evrak isteminin yapılmaması.




Uzakdoğu’da transit taşımalarda aranan Türk yıldızı: Reibel


Yayın: 11-12-2013
Kategori: Havayolu

Global ölçekli hava kargo operasyonlarının Türkiye’deki başarılı partneri Reibel, Uzakdoğu taşımalarında ‘cross trade’ alanındaki uzmanlığıyla büyüyor. 




Hava kargo taşımacılığında elektronik konşimento dönemi



Hava kargo taşımacılığında verimlilik ve hız artışı yaratacak E-AWB uygulamasına geçilmesi sürecinde yürütülen çalışmalar hız kazandı.




Samsun Karadeniz’in Lojistik Üssü Olacak



Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Samsun’a iki günlük inceleme gezisi gerçekleştirilen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, bölgenin avantajları ve yapılan yatırımlarla Samsun’un Karadeniz’ de önemli bir lojistik üssü haline geleceğini söyledi.




Hava kargonun can damarı transit taşımalar


Yayın: 05-03-2014
Kategori: Havayolu

Türkiye hava kargo sektörü için var olan ihracat-ithalat taşımalarının yanı sıra, asıl 3. ülkelere yapılan transit taşımaların nasıl artırılacağının hesabının yapılması gerektiğini vurgulayan Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, “Bunun içi ise havalimanlarımızın doğru planlanması ve limanlar arası kargo trafiğinin hızlı ve ekonomik hale getirilmesi şart” diyor.




Hava kargoda yetki karmaşası çözülüyor


Yayın: 15-07-2016
Kategori: Havayolu

Hava kargo acentelerinin yetkilendirilmesinde önemli değişiklikler getiren SHT- 17.6 Talimatı güncelleniyor. Yapılacak değişikle “yetkili acente”, “bilinen gönderici” ve “kayıtlı gönderici”nin yetkileri yeniden tanımlanacak. Ayrıca SHT-150.11’e göre yetki belgesi alan tüm hava kargo acentelerinin Temmuz 2017’ye kadar yeniden belge almaları gerekiyor. 




10 SORUDA: HAVA KARGO VE POSTA GÜVENLİĞİ TALİMATI


Yayın: 17-08-2017
Kategori: 10 Soruda

Arif BADUR - Reibel Taşımacılık Genel Müdürü